Stelling

Ik wil liever weer een vaste werkplek op kantoor

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeNieuws10 Best gelezen artikelen van 2018

Nieuws

10 Best gelezen artikelen van 2018

Vandaag is echt de kerstvakantie voorbij. 2019 is nu echt begonnen. De redactie van Over Het Nieuwe Werken is ook weer aan de slag en wenst u de allerbeste wensen voor 2019. Tijd om nog eens een laatste keer om te kijken. Wat waren de 10 best gelezen artikelen op Over Het Nieuwe Werken in 2018?

 1. 5 apps waarmee mobiele werknemers hun uren bijhouden
  Medewerkers mobiel laten in- en uitklokken geeft inzicht in de uren die worden gewerkt en het zorgt voor een efficiëntere administratie. Hoe houdt uw bedrijf de uren van mobiele medewerkers bij?
 2. Puntsgewijs de voor- en nadelen van Het Nieuwe Werken
  Elke dag naar kantoor? Niet altijd nodig. De werkplek kan thuis, of elders buiten kantoor worden ingericht. Zeker voor de Nieuwe Werkers. Wat zijn de voor- en nadelen van Het Nieuwe Werken voor werknemer, werkgever en maatschappij?
 3. Pas op de valkuilen van agile werken
  Agile, de flexibele manier van werken die zich steeds opnieuw richt naar de klant, ligt onder vuur. En nog wel van de mensen die het bedacht hebben: softwareprogrammeurs. Welke valkuilen kent agile en hoe ga je daar omheen?
 4. Flexibel werken: de voor- én nadelen
  Wat maakt Het Nieuwe Werken nou eigenlijk zo populair? En heeft deze vorm van werken ook nadelen?
 5. Flexwerken op kantoor. Werkt dat nu echt?
  Een gedeelde en flexibele werkplek zou de communicatie en samenwerking moeten bevorderen. Maar hoe gedijt een werknemer hierin? Onderzoeken laten zien dat niet iedereen gebaat is bij kantoortuinen en flexplekken.
 6. Beoordelen van zelfsturende teams. Hoe werkt dat?
  De traditionele beoordelingsgesprekken gaan niet meer op wanneer organisaties werken met zelfsturende teams. Maar hoe kun je medewerkers dan beoordelen? Het antwoord is simpel: zelf beoordelen.  Maar hoe werkt dat?
 7. Is dit het einde van de kantoortuin?
  In het oog, uit het hart. Zo lijkt het te gaan met werknemers die voortdurend met elkaar worden geconfronteerd. Oogcontact neemt af met 70 procent; in plaats daarvan sturen we mails en instant messages. Dat ontdekten onderzoekers van Harvard bij twee multinationals die werken in de kantoortuin hadden ingevoerd.
 8. ‘Resultaatgericht werken is grootste succesfactor van Het Nieuwe Werken’
  Het Nieuwe Werken heeft een significant positief effect op de werknemersbetrokkenheid en uiteindelijk het presteren van de organisatie. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Arjan de Kok, die er komende maandag mee promoveert aan de Universiteit Utrecht. Hij waarschuwt wel voor te veel beveiliging bij mobiel werken. “Dat kan contraproductief werken.”
 9. Gemiddelde werkplek op kantoor wordt steeds kleiner
  De gemiddelde werkruimte op kantoor wordt steeds kleiner. Sinds 2012 is deze gehalveerd. De opkomst van Het Nieuwe Werken speelt daarbij een grote rol.
 10. 5 Grootste fouten die managers maken bij zelfsturende teams
  Noem het agile, zelfsturend of adhocratie. Steeds meer werknemers werken in teams. Dat betekent dat managers anders leiding moeten geven. Wat zijn de 5 grootste fouten die je kan maken als manager?

 

 


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: