Stelling

Meer regels zijn nodig voor een betere werk-privébalans

View en reageer
Leegkantoor
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

4b7cf95fdd0b7bd5b01f96884bcce057
Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

2c253200259a6fbf240245cb79be0ff4
Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeAchtergrond‘Technologische snufjes lossen vragen rond Het Nieuwe Werken niet op’

Achtergrond

OJXHDWMWV9

‘Technologische snufjes lossen vragen rond Het Nieuwe Werken niet op’

Van wie-zit-waar apps, beacontechnologie, interne chatsystemen tot domotica. Technologische snufjes en Het Nieuwe Werken zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar draven we niet wat door? ‘Al dat geschakel tussen de verschillende systemen levert stress op’.

Technologie is een vast onderdeel van Het Nieuwe Werken, één van de 3 B’s: bricks, bytes & behaviour. Het is zelfs een van de belangrijkste drijvers ervan. Maar ga je er nu echt beter door werken?

Werkdruk

Denise Hulst, eigenaar van Het Betere Werken, geeft als 20 jaar training op het gebied van persoonlijke effectiviteit en timemanagement. Ze pleit juist ervoor dat we gaan werken met minder verschillende apps. “Weer een app, waarmee je kan zien waar je collega’s werken is vooral weer een technologisch snufje erbij. Er bestaat al zoveel. Het aantal systemen en tools waarmee we werken wordt alleen maar meer. Het geschakel tussen al die apps en systemen levert ons alleen maar meer werkdruk op.”

Bestaande pakketten

Volgens Hulst gebruiken we van bestaande systemen en apps, zoals bijvoorbeeld Sharepoint, slechts 5 tot 10 procent van de mogelijkheden. “Laten we die eerst eens beter leren kennen, voordat we nog meer systemen gaan invoeren. Het is gewoon te veel, we moeten beter onderzoeken wat we uit bestaande pakketten kunnen halen. Bovendien kun je niet alles weg ‘domotiseren’. Je lost er slechts een klein stukje mee op.”

In gesprek met elkaar

De meeste vragen die spelen bij Het Nieuwe Werken gaan om hoe je in contact kunt blijven met je collega’s, hoe je kan voorkomen dat jij als enige op die andere verdieping zit, terwijl de rest van je team bij elkaar zit en hoe je normaal met elkaar kunt communiceren. “Dit soort vragen los je niet op met technische snufjes, maar door met elkaar in contact te blijven. Technologie is niet de oplossing maar slechts een hulpmiddel. ”

denise-hulst

Denise Hulst.

Hulst pleit dan ook voor meer contact met elkaar. “We leven in een tijd van versnelling en werkdruk. Voor de meest basale dingen hebben we geen tijd meer. Juist in gesprekken met elkaar kun je uitspreken waar je tegenaan loopt, waar je bang voor bent. Zowel collega’s onderling als tussen leidinggevende en team. Als ik leidinggevende zou zijn, zou ik de koffie- en theepauze verplichten en ervoor zorgen dat er weer gezamenlijk geluncht wordt, weg van de werkplek. Mensen willen elkaar in de ogen kijken, persoonlijke relaties aangaan. Ongeacht welke locatie, technologie of context,  het gaat er toch om dat je het beste uit jezelf je team, collega’s en werkomgevinghaalt?”Download PDF


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • OHNW Congres

  ohnw klein

  Balans tussen mens en technologie
  Het Nieuwe Werken blijft ongekend populair. Maar wat is de keerzijde van alle technologie? Hoe gaat u daarmee om? Hoe zorgt u ervoor dat de techniek niet de voordelen van HNW ondergraaft? Dit congres laat zien hoe u de nadelen ondervangt en de voordelen benut.

  Met o.a. HNW-goeroe Henny van Egmond en innovator Kim Spinder.

  Bekijk hier het programma

 • Sponsored content

  KPN sponsored content3

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  ohnw_app

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.