Stelling

Meer regels zijn nodig voor een betere werk-privébalans

View en reageer
Leegkantoor
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

4b7cf95fdd0b7bd5b01f96884bcce057
Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

2c253200259a6fbf240245cb79be0ff4
Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersKantoorinrichting‘Slimmer werken’-kantoor Plantronics genomineerd

Kantoorinrichting

image3

‘Slimmer werken’-kantoor Plantronics genomineerd

Het kantoor van Plantronics, leverancier van audio- en draagbare technologie, is een van de zes kanshebbers op de Winning Workplace Award.

Deze prijs wordt door vastgoedadviseur JLL eens in de twee jaar uitgereikt aan het bedrijf dat op de meest vooruitstrevende en innovatieve manier invulling geeft aan de ontwikkelingen op de kantoorgebruikersmarkt.

Inspirerende werkplekken

Met de prijs benadrukt JLL het belang van aantrekkelijke en inspirerende werkplekken, die inspelen op de behoefte aan werkplekken voor specifieke activiteiten. Ook is er aandacht voor werkplekken die een goede werk-privébalans faciliteren en werkplekken die voor een efficiënte tijdsbesteding zorgen. Het thema van de uitreiking dit jaar is ‘Human Experience’. Het draait hierbij om de eindgebruiker en hoe deze gefaciliteerd en gemotiveerd wordt door zijn werkomgeving. Daarbij let JLL op drie aspecten die van invloed zijn op de eindgebruiker: engagement, empowerment en fulfillment.

Lees het interview dat we eerder deden over het Slimmer Werken kantoor van Plantronics met InaMarie Johnson.

Het kantoor van Plantronics is ontworpen op basis van de wensen en eisen van medewerkers en laat zien hoe een juiste mix van geluidexpertise, de nieuwste technologie en biophilic design kan leiden tot betere samenwerking, concentratie en productiviteit.

Intelligent akoestisch systeem

Dit uit zich in een intelligent, akoestisch systeem, revolutionaire geluidsisolatie, en geluid en beeld uit de natuur – in dit geval het geluid van stromend water dat uit de luidsprekers klinkt en een waterval op elke verdieping. Deze elementen zorgen ervoor dat afleiding door spraak en omgevingsgeluid sterk verminderd wordt. Naast akoestische technologie zijn geluidsabsorberende materialen gebruikt voor de meubels, wanden, vloeren en plafonds. De materialen zijn bovendien 100 procent recyclebaar en op een duurzame en milieuvriendelijke manier geproduceerd. Ook het ontwerp is gericht op het beperken van lawaai. De wanden zijn schuin, lopen niet 100 procent parallel aan elkaar en de ramen reiken van de vloer tot aan het plafond.

Open kantoorruimten zijn getransformeerd tot omgevingen waar Plantronics-medewerkers met verschillende werkstijlen comfortabel en effectief kunnen werken zonder de afleidingen die normaliter voorkomen in een open kantoorruimte. Het gebouw is reeds bekroond met de John Connell Soundscape Award, voor de praktische en innovatieve oplossingen die geluidsoverlast op de werkvloer verminderen.

Stilteruimten

Naast de open ruimten zijn er stilteruimten voor geconcentreerd werken, informele zitjes en vergaderruimten voor samenwerking en overleg, en een muziekruimte en sportschool voor ontspanning. In het gebouw, dat volgens de cradle-to-cradlefilosofie is gebouwd, wordt geleefd en een werknemer verplaatst zich meerdere malen per dag om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.

Verder is in het gehele gebouw aandacht besteed aan het gebruik van duurzame materialen, van zonnepanelen tot de vloerbedekking die gemaakt is van gerecyclede visnetten. De zonnecellen moeten tenminste een kwart van de benodigde energie uit de zon halen en het watersysteem verzamelt, filtert, zuivert en hergebruikt grijs water. Dankzij deze inspanningen maakt het gebouw kans op een Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) beoordeling op het niveau ‘Excellent’.

De Winning Workplace Award wordt 16 november uitgereikt tijdens het congres Tomorrow@Work. Tot 31 augustus kan gestemd worden op een van de zes genomineerden via de Winning Workplace Award website​.Download PDF


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • OHNW Congres

  ohnw klein

  Balans tussen mens en technologie
  Het Nieuwe Werken blijft ongekend populair. Maar wat is de keerzijde van alle technologie? Hoe gaat u daarmee om? Hoe zorgt u ervoor dat de techniek niet de voordelen van HNW ondergraaft? Dit congres laat zien hoe u de nadelen ondervangt en de voordelen benut.

  Met o.a. HNW-goeroe Henny van Egmond en innovator Kim Spinder.

  Bekijk hier het programma

 • Sponsored content

  KPN sponsored content3

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  ohnw_app

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.