Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeHRMMillennials hebben niets met het Nieuwe Werken

HRM

Millennials hebben niets met het Nieuwe Werken

Werken waar en wanneer je wil? Aan de meeste millennials is het niet besteed. Zij willen graag duidelijkheid en structuur zodat ze hun werk-privébalans kunnen bewaken.

Dat concludeert dr. Stephan Corporaal, associate lector HRM & Smart Industry aan het expertisecentrum

TechYourFuture. Corporaal promoveerde op een onderzoek naar de aspecten die jonge baanzoekers in hun werk en bij organisaties belangrijk vinden.

Optimale tijdsverhouding

De vrijheid van het Nieuwe Werken ervaren de jonge werknemers eerder als belemmerend. Millennials streven naar een optimale tijdsverhouding tussen werk en privé. “Duidelijke werktijden bieden hen de zekerheid dat ze voldoende ruimte hebben voor het plannen van privéafspraken. Daarbij komt dat ze het liefst tussen hun collega’s werken in plaats van in hun eentje thuis”, aldus Corporaal.

Millennials willen persoonlijke interesse

De behoefte aan een duidelijke grens tussen werk en privé, betekent overigens niet dat millennials hun persoonlijke leven thuis laten. Millennials houden niet van een gesloten en afstandelijke manier van met elkaar omgaan. Zij verwachten dat hun collega’s en leidinggevenden persoonlijke interesse tonen. Corporaal: “Millennials willen graag dat hun leidinggevende interesse in hen toont en hen ondersteunt bij het halen van eventuele ontwikkelingsdoelen. Vraag hoe de persoon zich voelt en informeer ook hoe het privé gaat.”

Nadruk op ontwikkelingsmogelijkheden

Wie leiding geeft aan millennials moet er rekening mee houden dat deze jonge werknemers zich willen ontwikkelen. Het is daarom belangrijk om de nadruk te leggen op de ontwikkelingsmogelijkheden, stelt Corporaal. Hij waarschuwt daarbij wel dat organisaties geloofwaardig moeten blijven.  Zeg daarom dat medewerkers alle vrijheid krijgen in hun professionele ontwikkeling. Het komt geloofwaardiger over om een aantal concrete en duidelijke alternatieven aan te bieden.

Directe feedback

Toch is een gevoel van vrijheid voor de millennials wel belangrijk. Ze willen het verschil maken en telkens nieuwe dingen proberen. Daarbij willen ze graag directe feedback. Dus niet één keer per jaar een beoordelingsgesprek, maar een directe open dialoog over wat goed gaat en wat beter kan.

Tip! Meer weten over hoe u jong talent aan de organisatie kan binden? U leest er alles over in de gratis whitepaper Hoe geef je leiding aan millennials. Klik hier om de whitepaper te downloaden

Bron: PWnet.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Agile werken voor HR

  Sturing geven aan de wendbare organisatie
  De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Digitale ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en voor je het weet loopt u als organisatie een achterstand op. Om snel op alle veranderingen in te kunnen spelen is het belangrijk om als organisatie wendbaar (agile) te zijn.

  Wat betekent agile werken voor uw medewerkers? En hoe richt u de HR-instrumenten zoals beoordelen, belonen, werving, selectie en talentmanagement hierop in?

  Op 18 september organiseert PW. het congres Agile werken voor HR om professionals handvatten te geven voor de transformatie naar een Agile organisatie.

  Bekijk hier het programma

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: