Stelling

Ik werk thuis toch minder productief dan op kantoor

View en reageer
Leegkantoor
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

4b7cf95fdd0b7bd5b01f96884bcce057
Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

2c253200259a6fbf240245cb79be0ff4
Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeAchtergrondLean werken op het secretariaat: best practice Hanzehogeschool Groningen

Achtergrond

Johanna-de-Jong-Uchtman-272x181

Lean werken op het secretariaat: best practice Hanzehogeschool Groningen

Hoe pas je lean nu echt toe? Vijf verschillende professionals – een directiesecretaresse, een directieassistent, een projectmanager, een project- en managementassistent én een freelance project- en managementondersteuner – vertellen hoe zij lean in hun dagelijkse werk inzetten. Deze best practice gaat over Johanna de Jong, Hanzehogeschool Groningen.

‘Kleine veranderingen maken een groot verschil’

“Wij hebben een lean-training gevolgd omdat we de samenwerking tussen de verschillende teams willen versterken. Daardoor hoeven we niet telkens opnieuw het wiel opnieuw uit te vinden. Ik verwacht dat het ons helpt om de processen te verbeteren en verspillingen te verwijderen. Tijdens de training vond ik het een eyeopener om te zien dat je met kleine veranderingen een groot verschil kunt maken. Je gaat daardoor op een andere manier naar processen kijken. We hebben bijvoorbeeld lijsten die we regelmatig updaten en rondsturen. Na de training dachten we meteen: waarom zetten we die lijsten niet op één centrale plek?”

‘Lean-expert voor focus’

“We hebben nu afgesproken dat we samen met een lean-expert binnen onze organisatie gaan sparren. Ik verwacht dat hij ons helpt om de juiste focus te houden. We willen bijvoorbeeld met OneNote gaan werken. Onze valkuil was dat we meteen bedachten waarvoor we OneNote nog meer konden inzetten. De lean-expert gaf terecht aan dat we niet moesten denken vanuit een tool, maar vanuit het proces. Zo zet hij ons weer op het juiste spoor. Bovendien is het prettig dat hij bij onze organisatie werkt. Hij kent de structuren en de processen. En hij zorgt ervoor dat we lean zo toepassen dat het ook past binnen de rest van de organisatie.”

Meer op Management Support. Download PDF


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • OHNW Congres

  ohnw klein

  Balans tussen mens en technologie
  Het Nieuwe Werken blijft ongekend populair. Maar wat is de keerzijde van alle technologie? Hoe gaat u daarmee om? Hoe zorgt u ervoor dat de techniek niet de voordelen van HNW ondergraaft? Dit congres laat zien hoe u de nadelen ondervangt en de voordelen benut.

  Met o.a. HNW-goeroe Henny van Egmond en innovator Kim Spinder.

  Bekijk hier het programma

 • Sponsored content

  KPN sponsored content3

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  ohnw_app

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.