Stelling

Als ik flexibeler mijn uren zou kunnen invullen, krijg ik meer balans in mijn leven

View en reageer
Leegkantoor
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

4b7cf95fdd0b7bd5b01f96884bcce057
Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

2c253200259a6fbf240245cb79be0ff4
Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeDossiersLocatiesKantorenpark? Dit is een pretpark!

Facility

8a0875fb580d7f3ee113934a7a5c9c58

Kantorenpark? Dit is een pretpark!

Een kantorenpark presenteren als ‘pretpark’. Zo pakt de gemeente Capelle aan den IJssel de leegstand aan op het Rivium Businesspark. Het concept Rivium World is vooral bedoeld om de werkdag van de mensen die er werken zo aangenaam mogelijk te maken. Gaat dat werken?

Net als veel kantorenparken in Nederland kampt het Rivium met leegstand. Om nieuwe bedrijven naar het kantorenpark te halen zijn traditionele verkoopargumenten als een gunstige ligging, goede bereikbaarheid en hoogwaardig openbaar vervoer niet voldoende. Daarom is Rivium World gelanceerd; een concept waarbij tal van diensten en activiteiten worden aangeboden aan de werknemers, bedoeld om prestaties te verbeteren en het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Momenteel is er een carwash, pakketservice, stoelmassage, fietswerkplekken en indoor golf.

‘Het is geen kermis’

Rivium moet een plek zijn die uitnodigt om te ontdekken en te experimenteren. “Iets wat je als individueel bedrijf misschien wel wilt, maar niet georganiseerd krijgt. Bijvoorbeeld uit praktische overwegingen of kostenoverwegingen”, licht economiewethouder Eric Faassen toe. “We gebruiken hierbij de metafoor van een pretpark. Niet omdat we er een kermis van willen maken, maar om associaties op te roepen met een prettig verblijf en te zorgen voor een omgeving waarin gespeeld en uitgeprobeerd mag worden. Om dat te bereiken moet je ook durven kiezen voor een niet-traditionele aanpak.”

‘Het is nooit af’

De gemeente inspireert bedrijven door een aantal diensten aan te bieden. Daarnaast krijgen bedrijven een podium om zichzelf te presenteren en worden ze uitgedaagd om zelf met ideeën te komen. “Rivium World is nooit af”, zegt wethouder Faassen. “Het past zich continu aan de wensen van werknemers van bedrijven van het Rivium aan. Is er geen animo voor een bepaalde service of activiteit? Dan bieden we hem niet meer aan. Zijn er ideeën voor andere diensten? Dan is er ruimte om ze uit te proberen.”

Oplossing tegen leegstand

Meer tevredenheid onder huidige werknemers en bedrijven kan vervolgens ook nieuwe partijen aan het kantorenpark binden. Reeds op het Rivium gevestigde bedrijven hebben hiermee een (extra) reden om er te blijven, waardoor de leegstand niet verder toeneemt. Rivium World zorgt bovendien voor een onderscheidend verhaal waardoor het verleidelijk wordt om je er als bedrijf te vestigen.

(Lees het complete verhaal op Facto)Download PDF


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • OHNW Congres

  ohnw klein

  Balans tussen mens en technologie
  Het Nieuwe Werken blijft ongekend populair. Maar wat is de keerzijde van alle technologie? Hoe gaat u daarmee om? Hoe zorgt u ervoor dat de techniek niet de voordelen van HNW ondergraaft? Dit congres laat zien hoe u de nadelen ondervangt en de voordelen benut.

  Met o.a. HNW-goeroe Henny van Egmond en innovator Kim Spinder.

  Bekijk hier het programma

 • Sponsored content

  KPN sponsored content3

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  ohnw_app

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.