Stelling

Als ik flexibeler mijn uren zou kunnen invullen, krijg ik meer balans in mijn leven

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeAchtergrondAugmented reality: het echte Nieuwe Werken?

Achtergrond

Augmented reality: het echte Nieuwe Werken?

Collega’s die met een headset op in de lucht graaien in plaats van achter een monitor te zitten? Het lijkt toekomst, maar het is werkelijkheid bij de Amerikaanse tech startup Meta. Maak kennis met werken met augmented reality op kantoor.

Het bedrijf ontwikkelt augmented reality-software en –hardware. En hoe test deze nieuwe technologie nu het best? Nou met de eigen werknemers. Dus alle monitors werden weggehaald en het personeel kreeg headsets om op te gaan werken. Wie de film ‘Minority Report’ met onder meer Tom Cruise kent, kan een voorstelling maken hoe dat eruitziet. Best wel absurd dus.

Bekijk het met eigen ogen in deze videoreportage van Bloomberg:

Extra objecten in de echte wereld

Augmented reality staat voor ‘uitgebreide werkelijkheid’. Het plaatst extra objecten in de echte wereld met computertechnieken. Kortom, wat je op je monitor normaal gesproken zag, zie je nu in de lucht.

De technologie is niet heel nieuw. Ze werd al in 2010 gebruikt om op de eerste smartphones te koop staande huizen te tonen. Nintendo gebruikte het cameraatje in zijn 3DS-computertje om games te projecteren. Toen Microsoft zijn Hololens introduceerde nam augmented reality pas echt een vlucht. Zeker nu ook Apple ermee aan de slag is gegaan en zijn’AR-kit. Met deze ontwikkelset kunnen programmeurs AR-apps voor iOS11 maken.

Of het voorlopig een vlucht gaat nemen als nieuwe manier van werken op kantoor blijft nog even afwachten. Want hoe effectief zal het zijn als we met zijn allen in een open flexkantoor met onze handen in de lucht graaien?


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Agile werken voor HR

  Sturing geven aan de wendbare organisatie
  De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Digitale ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en voor je het weet loopt u als organisatie een achterstand op. Om snel op alle veranderingen in te kunnen spelen is het belangrijk om als organisatie wendbaar (agile) te zijn.

  Wat betekent agile werken voor uw medewerkers? En hoe richt u de HR-instrumenten zoals beoordelen, belonen, werving, selectie en talentmanagement hierop in?

  Op 18 september organiseert PW. het congres Agile werken voor HR om professionals handvatten te geven voor de transformatie naar een Agile organisatie.

  Bekijk hier het programma

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: