Stelling

"Kantoortuinen maken mensen a-socialer."

View en reageer
Een werkplek die werkt

Doe de werkplekchecker!

Hoe geef je leiding…

... aan al die Nieuwe Werkers

Gratis e-mailnieuwsbrief

Elke twee weken in uw inbox?

Partners
HomeHRM35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

HRM

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Werk wordt steeds minder leuk als je de 35 jaar bent gepasseerd, zo blijkt uit onderzoek van de Engelse tak van HR-dienstverlener Robert Half. Prestatiedruk neemt toe en de werk-privébalans raakt meer en meer verstoord. Hoe hou je het leuk?

Het onderzoek onder tweeduizend Britse werknemers wijst uit dat één op de zes werknemers ouder dan 35 jaar ongelukkig is op het werk. Onder de 35 heeft minder dan de helft dat gevoel. Maar als het aantal werkjaren toeneemt, komt ook de vraag naar de zin van dit alles steeds prangender naar boven.

Niet gewaardeerd

Zo heeft onder de 55-plussers, nog maar 17 procent vreugde in zijn werk. Ook andere onderzoeken wijzen die kant op. Onlangs liet een onderzoek van de City & Guilds Group zien dat een derde van de 55-plussers zich niet gewaardeerd voelt, en 16 procent van hen geen vrienden zegt te hebben op kantoor.

Toekomst

Kortom de toekomst ziet er niet zo rooskleurig uit. Of je maakt promotie en bezwijkt onder de stress. Of je blijft vastzitten in je huidige functie, hebt het gevoel dat je onderpresteert en ziet jongere collega’s promotie maken. Tel daarbij op dat je werk-privébalans niet in orde is en het mag duidelijk zijn dat je een hekel krijgt aan je werk.

Kan dit zwartgallige scenario worden voorkomen? Gebrek aan waardering lijkt de sleutel om de werkvreugde bij de oudere werknemers op te peppen.

Aandacht voor oudere werknemers

Die waardering moet dus komen van het management. Die moet vooral meer aandacht geven aan oudere werknemers. Phil Sheridan, Senior Managing Director at Robert Half UK denkt dan aan: regelmatige beoordelingsgesprekken, nieuwe ontwikkelmogelijkheden en opleidingen blijven aanbieden, en samen met de manager ambitieuze doelstellingen formuleren.

Zeker de moeite waard volgens Sheridan, want werknemers vanaf 35 jaar hebben veel waardevolle werkervaringen opgedaan. Daar kunnen veel collega’s van profiteren, mits de oude rot behouden blijft voor de zaak. Geef hem of haar bij voorkeur iets uitdagends, waar hij zich goed in kan vastbijten.


Gerelateerde items

 • Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Het laatste nieuws over Het Nieuwe Werken

  Elke twee weken een update over Het Nieuwe Werken in uw inbox?

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

 • Agile werken voor HR

  Sturing geven aan de wendbare organisatie
  De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Digitale ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en voor je het weet loopt u als organisatie een achterstand op. Om snel op alle veranderingen in te kunnen spelen is het belangrijk om als organisatie wendbaar (agile) te zijn.

  Wat betekent agile werken voor uw medewerkers? En hoe richt u de HR-instrumenten zoals beoordelen, belonen, werving, selectie en talentmanagement hierop in?

  Op 18 september organiseert PW. het congres Agile werken voor HR om professionals handvatten te geven voor de transformatie naar een Agile organisatie.

  Bekijk hier het programma

 • Sponsored content

  Verrijk je online werkplek

  Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.

  Lees verder

   

 • HNW – kies voor ontwikkeling

  HNW – congres / training / masterclass

  Het HNW-congres was een groot succes met 250 HNW-professionals.
  Bekijk de presentaties

  Dieper ingaan op HNW?
  Volg de 5-daagse masterclass bij organisaties op locatie. Bekijk het programma
  Volg de training ‘Leidinggeven aan nieuwe vormen van werken’ Bekijk de training

 • App bepaalt welk type Nieuwe Werker u bent

  Hoe gaat u om met Het Nieuwe Werken? Is het eigenlijk wel geschikt voor u? Over Het Nieuwe Werken heeft samen met Qidos een app gelanceerd, waarmee u in drie snelle stappen kunt controleren hoe geschikt u bent voor Het Nieuwe Werken.

  Download de app in iTunes

  Download de app in Google play

 • Volg ons ook via Twitter en Linkedin

  Congres Over het Nieuwe Werken
  Tijdens de 8e editie van het congres Over Het Nieuwe Werken delen topsprekers van toonaangevende organisaties hun visie, kennis, de laatste ontwikkelingen en vooral ook hun ervaringen.
 • Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
  Over Het Nieuwe Werken wordt mede mogelijk gemaakt door:
  Bekijk meer Vakmedianet Communities: